Hoe weet je dat je van iemand houdt?

Houdt mijn Ex van mij?

Het verhaal van deze week is een heel persoonlijk verhaal, dat is gebasseerd op een relatie die ik zelf heb gehad. Ik was vrij jong nog en wist niet helemaal zeker wat liefde was en hoe liefde behoorde te voelen. Mijn (toen-nog-niet) ex probeerde me steeds uit te leggen wat liefde is en wist mij keer op keer te vertellen dat ik wel degelijk van hem hield.

Hoe voelt liefde?

Hoe weet je dat je van iemand houd? Hoe voelt de liefde dan precies? Als een autistische vrouw die worstelde met een behoorlijke dosis alexithymie, waren deze vragen voor mij lange tijd een raadsel.

Mijn (toen-nog-niet) Ex kon aan me zien dat ik wel degelijk van hem hield, maar had ook moeite met de fysieke sensaties van dat gevoel aan mij uit te leggen. Op deze bizarre situatie is dit verhaal gebasseerd. De ene partner die aan de ander probeert uit te leggen dat ze van hem houdt.

Hoe zou jij het gevoel omschrijven?

Vertel ons ook jouw verhaal en deel hieronder in de comments hoe jij de fysieke sensaties van liefde zou omschrijven. Is het een warmte? Is het een tinteling? Is het vergelijkbaar met het gevoel van het juiste antwoord vinden op een wiskunde som, het gevoel dat je relatie logisch is en klopt?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: